Certificering

Onze producten worden regelmatig door onafhankelijke instellingen op uw kwaliteitseigenschappen en hun milieuvriendelijkheid getest en goed bevonden. Hier vindt u de belangrijkste certificeringen.

PEFC™

Als internationaal erkend certificeringssysteem verbindt PEFC™ (›Programme for the Endorsement of Forest Certification‹) zich tot een milieuvriendelijk, sociaal en economisch duurzaam bosbeheer. In de focus staan de bescherming van de biodiversiteit, gezondheid van het bos, onderhoud en ontspanning.


FSC®

De FSC® (›Forest Stewardship Council‹) is een wereldwijd geldig certificeringssysteem voor het bosbeheer. Opgericht in 1993 dekt de certificering van de ledenorganisaties de hoofdsegmenten milieu, maatschappij en economie. Het doel is dat onze bossen de huidige behoeften kunnen vervullen – zonder toekomstige generaties te benadelen.
 


De Blaue Engel

De Blaue Engel is de eerste en oudste milieuspecifieke kenmerking ter wereld voor producten en diensten. Hij bestaat sinds 1978 en wordt vandaag door het Duitse Ministerie van Binnenlandse Zaken, het Duitse Ministerie van Milieu, de firma RAL GmbH en de ›Jury Umweltzeichen‹ uitgereikt.
 


TÜV Rheinland

TÜV Rheinland AG is een internationaal actieve, onafhankelijke keuringsdienstverlener uit Keulen. Zijn keuringsteken wordt door een speciaal ID-nummer aangevuld, dat op de website van de onderneming openbaar toegankelijk is en dat details over de certificering in kwestie bevat. Zo verneemt men bijvoorbeeld over vloeren van Parador onder het keuringscijfer 00000 39917, welke assortimenten met welke certificaten op kwaliteit, fabricatie en functionaliteit getest en goed bevonden werden.
 


Floor Score

FloorScore® is een van de bekendste certificering standaarden waarmee vloeren en aanverwante producten worden gecertificeerd indien deze voldoen aan criteria voor emissiewaarden in de lucht binnenshuis.


Institut Bauen und Umwelt e.V.

Samen met het EPLF, het Verband van de Europese Fabrikanten van Laminaatvloeren, engageert Parador zich in het Institut für Bauen und Umwelt e.V. (IBU) voor meer duurzaamheid bij de bouw. De samenwerking tussen EPLF en IBU is in het kader van de opstelling van EPDs (›environmental product declarations‹) voor laminaatvloeren ontstaan. Een EPD doet uitspraken over het ecologische bedrag van bouwproducten en dient voor architecten en planners als gegevensbasis voor de beoordeling van de duurzaamheid van gebouwen.
 


Real Wood

Een vloerbedekking, die deze kwaliteitszegel draagt, is gegarandeerd uit echt hout. Daarvoor staat de Federatie van de Europese Parketindustrie (FEP) garant. Ze heeft het in heel Europa gevoerde merkteken op 1 augustus 2006 officieel ingevoerd, om ›de identificatie van originele producten te vergemakkelijken‹.
 


Émissions dans l’air intérieur

Sinds 1 januari 2012 moeten bouwproducten en inrichtings-en uitrustingsmaterialen, die nieuw op de Franse markt komen, op hun emissies gerangschikt en gekenmerkt worden. Dat schrijft het ›Décret n° 2011-321‹ voor dat op 25 maart 2011 gepubliceerd werd. Daarbij vervult de categorie ›A+‹, waaronder bijvoorbeeld de elastische vloerbedekkingen uit de reeks Eco Balance PUR vallen, de emissiearmste plaats.

 

eco-INSTITUT

Producten met deze certificering voldoen aan de door het eco-INSTITUUT voor geschreven strikte vereisten inzake schadelke stoffen en emissies.

 

 

 

Please confirm your language in order to continue