Parket Trendtime 8 van Parador zet op handwerk

Coesfeld, januari 2012 - De schoonheid van elk stuk hout verbergt zich in zijn in de loop der jaren gegroeide, unieke structuur, die de loop van de tijd in zich draagt en bewaart.

Verglijkbare artikelen

Pink en Pop

Naar het artikel

thumb02_01-2012_Parkett_Trendtime_8_Unikat

Om het individuele karakter van het hout nog fijner uit te werken, zet Parador met zijn nieuwe parketreeks Trendtime 8“ op de veredeling van de oppervlakken door handwerk. De manueel behandelde planken overtuigen door authenticiteit en waardigheid. Parador biedt ze in de twee varianten „Handscraped“ en „Elephant Skin“ aan.

Een bijna archaïsche indruk hebben de parketvloeren Trendtime 8 Handscraped, want de oppervlakken van deze planken worden een voor een met de hand geschaafd en roepen daarmee herinneringen aan „oude tijden" op.

De traditionele, niet-machinale methode laat ongelijkmatige sporen op het hout achter die naar de oorspronkelijke handwerkkunst verwijzen. Daarmee volgen deze parketvloeren een trend die natuurlijkheid en echt handwerk apprecieert. Het parket Trendtime 8 Elephant Skin straalt de charme van een historische vloer uit.

Daarvoor bewerken specialisten elk oppervlak zorgvuldig met de hand, waarbij ze houteigenschappen zoals nerven, kwasten of scheuren benadrukken. Met filigrane techniek wordt bijvoorbeeld rondom kwasten een beetje materiaal verwijderd om typische gebruikseigenschappen te imiteren.

Zo ontstaat de indruk dat het parket reeds eeuwenlang de vloer versiert en generaties van mensen hun sporen hebben nagelaten..


thumb03_01-2012_Parkett_Trendtime_8_Unikat

Alle parketvloeren van de reeks Trendtime 8 worden alleen met natuurolie behandeld. Zo is het hout beschermd en kan het gelijktijdig zijn eigen patina ontwikkelen. Een nabehandeling of renovatie van het oppervlak met natuurolie is zonder problemen mogelijk.

De planken in het formaat 1900 x 190 mm zijn met 4-V-voegen uitgerust, die voor een zeer oorspronkelijk, karaktervol vloerbeeld zorgen. 

De charme van oud hout straalt de parketvloer Trendtime 8 Elephant Skin uit. Alle oppervlakken worden met de hand bewerkt om typische houteigenschappen zoals nerven, kwasten of scheuren te benadrukken.

Traditionele handwerkkunst is en vogue. Bij het parket Trendtime 8 Eiken handscraped wordt elke plan met de hand geschaafd om de individuele schoonheid van hout te benadrukken.

  

Perscontact

Parador GmbH & Co. KG

Millenkamp 7-8 

48653 Coesfeld

 

Birgit Kunth / leiding marketing en communicatie

T +49. (0)2541.736-169

F +49. (0)2541.736-8169

birgit.kunth@parador.de

Please confirm your language in order to continue