Parador Trend-Update Laminaat 2013

Coesfeld, februari 2013 – Als designtrendsetter maakt de fabrikant van vloerbedekkingen Parador gebruik van wereldwijde trends en zet deze stijlzeker op de vloer om.

Vergelijkbare artikelen

Pink en Pop

Naar het artikel

Met de laminaatnieuwigheden 2013 gebruikt Parador thema's die in de internationale inrichtingsbranche de toon aangeven. Een trend is bijvoorbeeld de inzet van gebruikte materialen. De designers van Parador hebben zich daardoor laten inspireren en modern-urbane vloeren uit zeevrachtkisten of bouwhout gecreëerd. Voor liefhebbers van de klassieke stijl heeft Parador laminaatvloeren opnieuw in het programma, die historische vloerbeelden zoals visgraat of schaakbordpatronen tonen, dankzij kliktechniek echter niet alleen door professionelen, maar ook door thuiswerkers gelegd kunnen worden. De wens naar authenticiteit, die zo typisch is voor onze tijd, vervult Parador met nieuwe oppervlakken, die analoog met de zichtbare nerven lopen en die in het licht-schaduw spel nóg echter werken. Dat laminaatdesign meer is dan houtiminatie, tonen vier nieuwe creatieve decors in de patchwork-stijl.

 

Havenflair en verlangen naar de grote wijde wereld

Bij het laminaat „Trendtime 1 Globetrotter urban nature“ heeft Parador uit zeevrachtkisten een spannende vloer samengesteld. Aan de planken kan men zien dat ze in hun eerste leven op de havens van deze wereld onderweg waren. Typische slijtage- en gebruikssporen, die op de lange trajecten of bij het laden en lossen van de kisten ontstaan zijn, getuigen van het eerste gebruik van de planken. Dit effect wordt versterkt door kleurfragmenten, lakken of ook verbleekte schrifttekens die het hout in de loop der jaren in zich opgenomen heeft.

 

Stukken steigerhout in het „second life“

De laminaatvloer „Trendtime 6 Bouwhout“ van Parador zet planken van steigers in een nieuw licht. Zoals de naam reeds verraadt, gaat het hier om imitaties van steigerplanken die op de werf door de zon verbleekt zijn en door kalk, vuil, cement en verfresten een heel speciale patina gevormd hebben. Ze passen bij een urban-losse levensstijl die van het perfect onperfecte houdt.

 

Klassieke omgeving: Historische vloerbeelden met laminaat

Liefhebbers van de klassieke woonstijl kunnen nu ook bij laminaatvloeren oplossingen voor veeleisende en tijdloze vloerbeelden vinden. Parador heeft een nieuwe reeks laminaatvloeren in het programma die historische legpatronen gebruiken. De planken zijn daarbij zo perfect gemaakt dat de overgangen zo goed als onzichtbaar zijn. Dat zorgt voor een harmonisch vloerbeeld dat niet onderdoet aan het klassieke voorbeeld.

Het grote voordeel: Voor het plaatsen van de vloer is geen vakhandwerker nodig, door middel van de kliktechniek kunnen ook leken uw thuis met traditionele vloeren inrichten.

„Trendtime 8 Eiken Versailles“ toont een elegante, Franse visgraat – een van de meest geliefde klassiekers, bekend uit kastelen, musea of grote zalen. De ruime planken in het formaat 1285 x 330 mm bewijzen dat nieuw gedachte klassiekers moderne wooneisen kunnen vervullen. 

Ook het schaakborduitzicht van het decor „Eiken Louvre“ is een klassieker, die men uit historische gebouwen kent. Alle decors zijn verkrijgbaar in moderne kleuren, in het beeld de kleurvariante „gekalkt“.

De laminaatvloer „Classic 1040 kops hout eiken" verbindt het bekende kops houten parket met de voordelen van een laminaatvloer: De vloer wordt heel eenvoudig gelegd door de planken aan elkaar te klikken. De overgangen tussen de verschillende planken zijn praktisch perfect gemaakt, zodat men nauwelijks kan zien dat het hierbij om een imitatie gaat. Zo kan men het uitzicht van een kops houten vloer ook in zijn eigen thuis eenvoudig realiseren.

 

Nóg authentieker: Voelbare synchrone structuren voor laminaat 

Het verlangen naar het echte, natuurlijke, vertrouwen is een sterk gevoel van onze tijd. Parador vervult deze behoefte met een reeks hoogwaardige, stijlvolle laminaatvloeren die niet alleen met hun natuuridentieke indruk fascineren, maar die ook haptisch zeer dicht in de buurt komen van hun originele voorbeelden.

Voor de laminaten uit het Trendtime-programma „Eiken Tradition“ en „Eiken Century“ gebruikt Parador geperste platen die perfect op de nerven van het houtdecor afgestemd zijn. Ze beelden de houtkenmerken synchroon op het decorbeeld af en geven hen daarmee een bijzondere authenticiteit. „Eiken Tradition“ toont een klassieke eik die praktisch voor elke inrichtingstijl de passende ondergrond vormt. „Eiken Century“ richt zich tot de liefhebbers van rustieke vloeren. Om dit decor te maken hebben de Parador-ontwikkelaars originele parketplanken met zeer sterke nerven gescand en parallel met oppervlaktestructuren uitgerust die met echte dieptewerkingen overtuigen. 

 

Warmtebehandelde eik zorgt voor behaaglijkheid

Het laminaatdecor „Warmtebehandelde eiken" verspreidt met zijn warme kleur een aangename, behaaglijke atmosfeer. Het donkere uitzicht van deze vloer past zowel bij het moderne interieur als bij klassieke meubels. De laminaatplanken zijn in twee verschillende formaten verkrijgbaar die ook gecombineerd geplaatst kunnen worden en die daarmee een zeer exclusief uitzicht krijgen.

 

Oud is mooi: Rustieke charme met geschiedenis

Een laminaat met rustieke charme: „Classic Eiken Vintage gezaagd“ herinnert aan een oud gediend parket dat reeds lang geleden gelegd en decennialang gebruikt werd. Deze vloer volgt een trend die oude, gebruikt uitziende materialen met historische charme apprecieert. Creatief vloerdesign. De onderneming Parador staat bekend voor buitengewoon design.

Dat bewijzen ook vier nieuwe decors, waarbij de designers van Parador fragmenten van verschillende uitgangsmaterialen opnieuw samengezet hebben. Het decor „Rodeo“ toont een koeienvel-collage, „Castello“ is een mix uit oude Spaande tegels, „Patchwork“ voegt gebruikte, historische tapijten in een nieuwe laminaatvloer samen, terwijl „Scientific“ met een potpourri van octrooitekeningen uit verschillende periodes verrast.

 

Creatief vloerdesign

De onderneming Parador staat bekend voor buitengewoon design. Dat bewijzen ook vier nieuwe decors, waarbij de designers van Parador fragmenten van verschillende uitgangsmaterialen opnieuw samengezet hebben. Het decor „Rodeo“ toont een koeienvel-collage, „Castello“ is een mix uit oude Spaande tegels, „Patchwork“ voegt gebruikte, historische tapijten in een nieuwe laminaatvloer samen, terwijl „Scientific“ met een potpourri van octrooitekeningen uit verschillende periodes verrast.

 

 

Perscontact

Parador GmbH & Co. KG

Millenkamp 7-8 

48653 Coesfeld

 

Birgit Kunth / leiding marketing en communicatie

T +49. (0)2541.736-169

F +49. (0)2541.736-8169

birgit.kunth@parador.de

Please confirm your language in order to continue