Greenguard Gold voor
Eco Balance PUR

Coesfeld, augustus 2014 – De ter gelegenheid van Domotex voorgestelde vloerbedekking „Eco Balance PUR“ van Parador heeft de „Greenguard Gold“-certificering ontvangen. Het kwaliteitslogo wordt door de wereldwijd leidinggevende veiligheids- en certificeringsonderneming UL (Underwriter Laboratories) aan producten gegeven die de strenge bovengrenzen voor chemische emissies vervullen.

Verglijkbare artikelen

Pink en Pop

Naar het artikel

De Greenguard-certificeringsprogramma's leggen standaards vast voor programma's die in interieurs toegepast worden. Het doel is daarbij de kwaliteit van de ruimtelucht van openbare en private ruimtes te verzekeren. Daarvoor worden de producten direct na de fabricatie in speciale emissiekeuringskamers getest. Met de Greenguard-certificatie geven ondernemingen meer geloofwaardigheid aan hun duurzaamheidseis, omdat deze door empirische, wetenschappelijke gegevens van een internationaal erkende organisatie bewezen wordt. De certificaties zijn van toepassing op bepaalde gebouwenrangschikkingen.

 

Eco Balance PUR van Parador is een nieuwe elastische vloerbedekking wiens decorlaag met polyurethaan ommanteld is. Deze bekleding laat een authentieke structurering van het decorpapier toe. De vloer overtuigt bovendien door uitstekende akoestische eigenschappen en door zijn aangename, warme haptiek. Eco Balance PUR is reeds met relevante milieucertificaten gekenmerkt, zoals bijvoorbeeld  „Blauer Engel“ en PEFC. Het nieuwe assortiment bestaat uit 6 lange planken (2200 x 243 x 9 mm), 3 korte planken (1285 x 194 x 9 mm) en 6 verschillende houtdecors. Alle vloeren zijn met een 4-zijdige mini-V-voeg uitgerust. 

 

greenguard_Icon

Please confirm your language in order to continue