living performance

Puur natuur voor genieters

De internationaal succesvolle architect Matteo Thun rust 20 vakantiehuizen op de hellingen van het Moseldal met vloeren van Parador uit. Het resultaat is een heldere en gereduceerde creatie.

Vergelijkbare artikelen

Het Hundertwasser bouwkunstwerk in Magdeburg

Naar het artikel

thumb02_buehnenbild_Natur_pur_fu-r-Geniesser_-Matteo_Thun_stattet_20_Ferienha-userEen idylle zoals uit het prentenboek: op de hellingen van het Moseldal, te midden van oude fruit- en wijntuinen, ligt het WeinKulturgut Longen-Schlöder. Hier heeft de familie Schlöder een paradijs voor vakantiegangers ingericht: Op een 6.500 m2 groot grondstuk kan de gast de meest oorspronkelijke wijze van wonen in harmonie met de natuur beleven, omringd door linde-, kastanje-, fruit- en walnootbomen. 

Niemand minder dan de internationaal succesvolle architect Matteo Thun, bekend voor zijn holistische, duurzame aanpak in architectuur en interieur, heeft de familie bij planning en realisatie ondersteund. In totaal zin 20 kleine vakantiewoningen ontstaan die gebouwd zijn van lokale leisteen. 

Ze zijn lichtgevend, helder en gereduceerd ontworpen: veel hout, natuurlijke en inheemse materialen bepalen de inrichting. Op de vloer besliste Matteo Thun voor een helder, gebleekt eiken parket van Parador met natuurgeoliede oppervlakken, dat harmonisch in de globale atmosfeer opgaat.

Elk leistenen huisje beschikt over een houten terras en een eigen tuin, omringt door „eetbare“ frambozenhagen. Ook bij de terrassen besliste Matteo Thun voor Parador vloeren: Eiken outdoor-planken uit het Trendtime-programma verlengen het woonbereik tot buiten. De onbehandelde oppervlakken van de outdoor-vloer mogen door natuurlijke weersinvloeden hun eigen patina ontwikkelen, passend bij het globale concept. 

De basisvorm van de tuin is die van een klassieke keuken- of kruidentuin. Voor het persoonlijke welzijn mag de gast een favoriete tuin kiezen: koele schaduwtuinen, boerderijtuinen vol kruiden, prachtige fruittuinen of geurende rozentuinen nodigen uit om te ontspannen.

thumb08-buehnenbild_Natur_pur_fu-r-Geniesser_-Matteo_Thun_stattet_20_Ferienha-user_40Het project werd door het Ministerie van Milieu van Rheinland-Pfalz in samenwerking met de kamer voor architecten en de Deutsche Weinbauverband onderscheiden met de „Architekturpreis Wein 2013“. Ter plaatse heeft het architectenbureau Stein-Hemmes-Wirtz het bouwproject begeleid, de individuele tuinen werden door de landschapsarchitect Johannes Cox gecreëerd.


Facebook-pagina van Parador
Het Weinkulturgut Longen-Schlöder

MEER INFO

PRIJZEN

Verneem meer over de Architekturpreis Wein

Naar de Website

PRODUCT

Matteo Thuns keuze: Parket eiken

Bekijk parket producten

Please confirm your language in order to continue