living performance

Pink en Pop

Het nhow Berlijn lokt met een eigen toonstudio over de Spree, met een roomservice, die Gibson-gitaren plus versterkers direct naar de kamer brengt – en met buitengewone vloeren van Karim Rashid.

Vergelijkbare artikelen

Jean Nouvel

Naar het artikel

Orte-Parador-nhow-easttowerHet concept

Het markante, door de sterarchitect Sergei Tchoban ontworpen huis direct aan de oever van de rivier Spree, biedt meer dan 300 kamers en suites. Niemand minder dan de New Yorker designer Karim Rashid richtte het complete interieur in. Zijn visionaire, speelse ontwerpen vormen een perfecte symbiose met de eerder strenge architectuur van Sergei Tchoban.

 

 

 

Orte-Parador-nhow-westtower

De visie

De visie van Karim Rashid is een radicale designbeweging wiens voornaamste eis erin bestaat met oude kijk- en levensgewoonten te breken. Om deze eis ook op de vloer om te zetten, ontwikkelde hij in samenwerking met Parador drie laminaatvloeren voor de hotelkamers in de kleuren van het betreffende deel van het gebouw: Pink in de oost-tower, blauw in de west-tower en een discreet grijs voor de upper-tower. Voor de realisatie van dergelijke buitengewone projecten is de Parador Laminaat Identity perfect geschikt want dankzij het digitale printprocedé „ArtPrint“ kunnen unieke stukken in uitstekende printkwaliteit en fascinerende kleurenpracht geproduceerd worden. Parador leverde verder de passende onderbouw „Akustik-Protect 100“, die een zeer goede akoestiek in de ruimte garandeert – niet onbelangrijk voor een „muzikantenhotel“.


Het NHOW Hotel in Berlijn

MEER INFO

AWARDS

Voor zijn ontworpen liftkooien in het nhow won Karim Rashid 2012 een red dot Award

Karim Rashid

KUNST IN HET NHOW HOTEL

De enige constante heet verandering: Zo wordt in het nhow Berlijn kunst geënsceneerd

Naar de Website

Please confirm your language in order to continue