living performance

Het Hundertwasser bouwkunstwerk in Magdeburg

In de „Grüne Zitadelle“, het laatste bouwproject van Friedensreich Hundertwasser, onderstrepen Parador vloeren de filosofie van het architectonische kunstwerk.

Vergelijkbare artikelen

Een pak voor "Herr von Eden" in Hamburg

Naar het artikel

thumb04-b-hnenbild_hundertwasser_baukunstwerk-3De Grüne Zitadelle, het Hundertwasser-huis in Magdeburg, is een artistiek voorbeeld van modern, natuurgebonden wonen. Een geslaagde oase voor alle fans van het detail en van het ongewone. Het is het laatste project, waaraan Friedensreich Hundertwasser (* 15 december 1928; † 19 februari 2000) gewerkt heeft. Ook dit waarschijnlijk grootste bouwkunstwerk van Hundertwasser staat voor zijn unieke creativiteit en zijn bijzonder begrip voor vorm en welzijn van de mens. Gouden kogels op torens, vensters - waar geen enkele op een andere lijkt, fonteinen en bloemenweiden in binnentuinen vormen de “natuurgebonden" aanpak van deze architectuur.

Bouwkunst in het hartje van Magdeburg

Na een bouw van ongeveer twee jaar ontstond de Grüne Zitadelle. Naast woningen en winkels zijn er ook een hotel en een café in het gebouw. Het gebouwencomplex is belevenis- en functionele ruimte voor werk, beroep en vrije tijd. Hier vindt leven plaats. Oorspronkelijk stamt het begrip “citadel” van het Italiaanse “cittadella”, wat kleine stad betekent. Het dak van de Hundertwasser citadel is met gras begroeid.

 

thumb07-b-hnenbild_hundertwasser_baukunstwerk-7

Creatieve bouwkunst met Parador vloer

Op deze plaats, in het hartje van de grote stad Magdeburg, waar vroeger een platenconstructie stond, wordt ook Parador vloer gebruikt. Op ca. 4000 m2 is „Parador Laminaat Classic in pijnboom landhuisvloer Country“ gelegd. Een goede keuze, die volledig overeenkomt met de filosofie en het concept van de Grüne Zitadelle. Creativiteit en artistieke natuurgebondenheid bereiken ook in dit Hundertwasser-architectuurproject zijn unieke performance tussen kunstvol leven en waardevol wonen. 

Uit het manifest voor de Grüne Zitadelle van Magdeburg:

„Natuur als brug tussen verleden, heden en toekomst. Natuur als altijd blijvende geldende creatie. Een op natuur en mensen gerichte architectuur.“

Het manifest voor de Grüne Zitadelle van Magdeburg

De Grüne Zitadelle

MEER INFO

DE OFFICIËLE WEBSITE VAN FRIEDENSREICH HUNDERTWASSER

Website
MEER INFO

Ontdek meer over het bouwkunstwerk van het Friedensreich Hundertwasser

Naar de Website van de Grüne Zitadelle

Please confirm your language in order to continue