living performance

Fitnesscenter overdekt Olympisch zwembad

In een van de beroemdste gebouwen van Duitsland, bekend door de Olympische Spelen van1972, bevindt zich een met Parador producten uitgerust fitnesscenter.

Vergelijkbare artikelen

Tussen gele wand en groene grond: Norbert Dickel - De held van Berlijn

Naar het artikel


thumb08-paxx1098f4Het fitnesscenter bevindt zich in een gebouw dat door de Olympische Spelen van 1972 wereldbekend is en dat door zijn buitengewone spandakconstructie als architectuuricoon internationale rang bezit. 

Hiermee werd ook rekening gehouden bij de opname in de monumentenlijst. De benedenverdiepingen worden gekenmerkt door grote betonnen oppervlakken en monolithische componenten, met grote fundamentblokken, die de afspanningen van het dak opnemen. Een krachtige, frisse kleur kenmerkt de wanden, afkomstig uit het kleurenconcept van de regenboogspelen van Otl Aicher voor de Olympiade 1972.

 

thumb03-2124__FITNESSCENTER_OLYMPIASCHWIMMHALLE

Een planning in een bouwwerk met deze betekenis vereist een hoge mate aan gevoeligheid in de omgang met de bestaande zaken. Het Münchener architectenbureau planplus oriënteerde zich daarbij aan de bestaande vormgeving: het nieuwe fitnesscenter maakt gebruik van de monolithische vormtaal van de interieurs in zijn architectuur, en door het vrijleggen van de grote fundamentblokken met de afspandoeken aan het plafond wordt het draagsysteem van het Olympiadak in het interieur voor de bezoekers voelbaar. Bij de meubels weerspiegelt de kubieke vorm van de bestaande componenten, die uit blokachtige individuele elementen bestaat.

 De lichtgroene akoestische wand, die als ruggengraat op de bovenste verdieping cardio, krachtruimte en spinning in de vorm van een as met elkaar verbindt, citeert in haar materialen de grote groene oppervlakken van het daaronder gelegen Olympiapark, terwijl de blauwe oppervlakken van de lounge, die met de laminaatvloer Pixel Blue“ op vloeren en wanden gerealiseerd werden, aan de watervlakken van het Olympiameer moeten herinneren.

MEER INFO

WEBSITE

Het fitnesscenter overdekt Olympisch zwembad

Lees meer

TOUR

Beklim het dak van het Olympiastadion

Lees meer

Please confirm your language in order to continue