living performance

Energiespaarhuis - de windmolen aan het Zernsee

Toekomstgericht wonen? In een windmolen? Alleen dat al is ongewoon. Maar en windmolen in Potsdam verslaat alles wat tot heden bekend was met een intelligentie energiespaartechniek. Voor een bijkomend innovatief woongevoel zorgen laminaat en planken van massief hout van Parador.

200 Quadratmeter Wohnfläche, auf fünf Ebenen, in nur acht Wochen erbaut. Das Energiesparhaus besticht mit außergewöhnlichen Zahlen.

Vergelijkbare artikelen

Het restaurant "Am Aasee" in Münster

Naar het artikel

 

thumb08Energiesparhaus_die_Windmu-hle_am_Zernsee_7

Het energiespaarhuis met vleugels

Het buitengewoonste vakantiehuis van Duitsland is een windmolen bij Potsdam. Droomachtig aan het Zernmeer gelegen is de nieuwbouw ontstaan die op het gebied van energiebesparing en moderne huistechniek maatstaven zet. Gebouwd werd het energieonafhankelijke huis met 200 vierkante meter woonoppervlakte op vijf verdiepingen in slechts acht weken. De energie voor verwarming, stroom en warm water leveren ongeveer 40 vierkante meter fotovoltaïsche cellen die op de vier vleugels gemonteerd zijn. Het ganse bouwwerk werd volgens de strengste energiespaarcriteria met hoogwaardige thermische isolatiematerialen ontworpen.

 

De verandering in het energiespaarhuis

Energiespaarhuizen verbruiken in vergelijking met gemiddelde gebouwen minder energie voor verwarming en warm water. Deze standaards bij de nieuwbouw zijn in de EnEV (energiespaarverordening voor gebouwen) vastgelegd. De toekomst ligt in een energie efficiënt en milieubewust wonen en moet vandaag bij elke nieuwbouw op lange termijn gepland worden.

 

thumb07Energiesparhaus_die_Windmu-hle_am_Zernsee_6

Energieautonoom energiespaarhuis

Een energieautonoom huis past de toegevoegde energie voor verwarming, warm water, hulp- en huishoudstroom aan de op het gebouw geproduceerde energie aan, bijvoorbeeld via zonnecollectoren. Bij de windmolen aan het Zernmeer wordt de energie niet via windkracht geproduceerd, maar door de op de vleugels gemonteerde fotovoltaïsche cellen. Daardoor zijn de vleugels weliswaar niet beweeglijk, maar in de plaats daarvan kan de koepel van de molen op de zon georiënteerd worden en is zo altijd optimaal voor de productie van zonne-energie in het juiste licht gezet.

Het is niet meer dan logisch dat voor zo innovatief en toekomstgericht wonen ook bij de vloer enkel en alleen het beste goed genoeg is: Laminaat en planken van massief hout van Parador. Met „Parador planken van massief hout Trendtime 1 in Pitch Pine Classic“ en „Parador laminaat Trendtime 1 in pekan“ is op 130 m2 de beste vloerkwaliteit verwerkt. Een goede keuze, die aan het energiespaarhuis ook bij de vloer een bijzondere aura geeft.

 

Parador staat voor duurzaamheid

>
MEER INFO

PRODUCTEN

Vloeren in de windmolen: Parador planken van massief hout Trendtime 1 in Pitch Pine Classic

Naar de product

INFORMATIE

De spaarstandaard: De EnEV, een overzicht

Naar de Website

Please confirm your language in order to continue