living performance

Parador magazine BODEN

Wanneer het erom gaat het mooiste thuis ter wereld te maken, spelen vloeren een beslissende rol. Als nieuw magazine van Parador, het topmerk voor waardevol wonen, stelt BODEN de mooiste thuizen ter wereld voor. Inspirerende fotorapportages, kortfilms en informatieve teksten over locaties, land en mensen nemen de lezer mee op een reis door heel Europa. BODEN overtuigt niet alleen door diepe en veeleisende interviews met designers en architecten, bewoners en vloerspecialisten.

3 vrienden, 2 eenhoorns & 1 kasteel

boden-schloss

Een excentrieke stijl op rustieke vloeren onderscheidt het Château de la Goujeonnerie in het Franse Vendée.

De bewoners van het sprookjeskasteel bewijzen dat levensdromen waar kunnen worden - vooral wanneer ze op de solide basis van een goede vriendschap rusten.

 

> Naar het artikel

Van bomen die spreken

boden-vonbaeumendiesprechen

Uit drie eiken creëerde de architect uit Tokio Terunobu Fujimori in het Oostenrijkse Burgenland zijn ›ooievaarshuis‹.

Het thuis voor een ooievaar en een mensenpaar combineert ascese uit het Verre Oosten en handwerkkunst uit Oostenrijk - en toont wat culturen van elkaar kunnen leren.

> Naar het artikel

 Boom en tijd 

boden-baumundzeitWie de natuur als voorbeeld neemt, laat niet alleen fascinerende producten ontstaan: Een excursie met Egon Marin, bedrijfsleider van de Parador parketfabriek in Güssing, geeft uitsluitsel over het unieke aan het materiaal hout.

> Naar het artikel

De architectuur archeologen

boden-achiteltur-acrhaeologen

De vrijstaande villa van Ingrid Spengler en Fredo Wiescholek is veel meer dan een historisch gebouw: op zijn vloer onthult zich de loop van de geschiedenis - met alle vergissingen, verwarringen en happy ends.

> Naar het artikel

Paris, mon amour 

boden_parismonamour

Hoe een jonge etalagedecorateur uitgerekend hier een thuis gevonden heeft - tussen oude tabakswinkels, moderne medesigners en op kloosterlijke vloer.

> Naar het artikel

Visgraat 2.0 Hadi Teherani

boden-teherani

De architect en productdesigner Hadi Teherani heeft voor Parador innovatieve laminaatvloeren ontwikkeld – en heeft bovendien het visgraatparket opnieuw geïnterpreteerd.

In het exclusieve BODEN interview spreekt de gekozen inwoner van Hamburg over verantwoordelijkheid, de kracht van goede ideeën en over sprookjes uit duizend en een nacht.

> Naar het artikel

Oh mijn god! 

boden-achduliebergott

Hoe een Nederlandse modeondernemer uit een voormalige kerk een woonhuis maakt, die ruimte biedt voor goede zaken, op maat gemaakte tegels en een fietsschool voor drie kinderen.

> Naar het artikel

Please confirm your language in order to continue