living performance

Zinnelijkheid van hout als inspiratie

De trend naar steeds meer natuurlijkheid is ongebroken. Daarop reageert het topmerk Parador met een nieuwe collectie van echte houten vloeren: Oorspronkelijk aandoende oppervlakken, natuurgeoliede houtsoorten en parket uit historisch materiaal vervullen het verlangen naar het echte, het waarachtige.

Een houten vloer creëren vertoont gelijkenis met het diamantslijpen: De in het basismateriaal voorhanden, unieke kostbaarheid moet ontdekt en door bijzondere bewerking benadrukt worden. Daarbij is minder dikwijls meer. Zo heeft de parketfabrikant Parador zich nu op procedés gericht die de natuurlijke structuren van het hout benadrukken. Geborstelde resp. zaagruwe oppervlakken werken authentiek, bijn onbehandeld. Nieuw is ook het gebruik van natuurolie, dat zich tijdens een lang droogproces met het hout verbindt. Natuurgeoliede vloeren nemen de sporen van de tijd op, ze vervullen het verlangen naar het echte, het waarachtige.

 

Echtholz-Parador-Parkett-EicheEiken History: de charme van oud hout

Historische bouwmaterialen zijn en vogue. Uit deels eeuwenoude gebouwen worden bijvoorbeeld deuren, vensterbanken, klinken, terracotta tegels, roosters, hekken of granieten platen gemaakt en worden na de restauratie in moderne huizen gebruikt.

Dat is exact wat Parador met het parket „History“ doet: Uit eiken balken, afkomstig uit oude schuren of vakwerkhuizen, is een vloer ontstaan die niet alleen fans van antiek zal enthousiast maken, maar die ook liefhebbers van de rustieke stijl overtuigt. Zijn geschiedenis maakt het hout daarbij in details duidelijk: Zo zijn kleine inslagen, die naar het oorspronkelijke gebruik van de balken verwijzen, met zwarte stopverf behandeld en conserveren daarmee hun ware herkomst.

 

Edition 1: Parket van Matteo Thun

Matteo Thun is vandaag de dag een van de uitstekende vormgevers. Hij benadert het materiaal hout, met meest oorspronkelijke van alle vloermaterialen, met respect. Voor de Edition 1 van Parador heeft hij een unieke houtesthetiek met twee stijlsoorten ontwikkeld: “Scandinavian Style“ maakt gebruik van Scandinavische landhuisstijl, waar witte of lichtgrijze houtsoorten domineren; terwijl de „Palazzo Style“ aan oude stadsvilla's herinnert, die moeten representeren. Hiervoor heeft de bekende designer een gebleekte walnoot gekozen, die in de traditionele visgraat-legvorm gebruikt wordt. Matteo Thun hecht grote waarde aan de natuurlijkheid van de oppervlakken, die alleen met natuurlijk hout behandeld worden en die zowel qua uitzicht als aanvoelen zeer exclusief werken.

MEER INFO

HOMEPAGE VAN MATTEO THUN

Naar de Website

PARKET

Naar de Parador parket sortiment

Please confirm your language in order to continue