Hadi Teherani

De architect Hadi Teherani designt voor Parador.

Biografie

De architect Hadi Teherani ontwerpt woonhuizen en ondernemingscentrales, appartementen en shoppingcentra, stations, instellingen en universiteiten. Geïnspireerd door het bouwhuis en door de conceptionele architectuur, maakt Hadi Teherani tot het zwaartepunt van zijn werk een omvangrijke creatieve eis, die ook het productdesign en het advies bevat. Daarom hoort bij zijn internationaal onderscheiden creaties ook het complete programma van product- en interieurdesign, waarmee architectuur pas qua atmosfeer afgewerkt kan worden - van lampen over modulaire keukens tot vloeren.

Website van Hadi Teherani

Meer over Hadi Teherani en zijn samenwerking verneemt u in het BODEN Magazine vanaf pagina 96:

Lees het artikel in het magazine

 

 

“Wat een dichter met woorden kan uitdrukken, dat kan de architect en de designer eveneens met materialen, kleuren en vormen in de ruimte.”

 

Hadi Teherani

Referenties

Lofts Falkenried

Op 8.000 m2 plande Hadi Teherani woningen op een industrieterrein in Hamburg Eppendorf. 39 Lofts met balkons, terrassen en daktuinen krijgen de industriële charme van het gebouw en benadrukken gelijktijdig het verschil tussen oud en nieuw gebruik. Naast de ›Skydeck‹ met zijn metalen dak geeft de gevelconstructie uit glas en staal aan de constructie zijn puristisch-futuristische look.

Silver

Het brede gamma kantoormeubelen, die Hadi Teherani voor Interstuhl ontwikkelden, werd aangepast aan de mens en gelijktijdig op het hoogste esthetische niveau ontworpen. Door functionaliteit en design legt hij de brug van het stille naar het levendige, van het werk naar het private. Zo wordt ook het gebruiksvoorwerp ›kantoorstoel‹ een begeerd designobject, dat door zijn eigenschappen, door curven en details zowel qua uitzicht als aanvoelen gelijk overtuigt. 

Please confirm your language in order to continue