iF communication design award 2012

Grote vreugde bij de laminaatfabrikant Parador uit Coesfeld: Het decor „Grid“ uit de Parador Identity-reeks werd met de prijs „Special Mention“ voor bijzondere designkwaliteit onderscheiden. 

De prijs wordt uitgereikt door de Raad voor Vormgeving. Uitsluitend genomineerde ondernemingen kunnen deelnemen. Bij de uitschrijving van dit jaar koos de uit 30 designexperts bestaande jury uit bijna 1.500 ingediende werken winnaars in negen categorieën. De laminaatvloer „Grid“ overtuigde in de categorie “Home Interior“. Het decor hoort bij het programma Parador Identity, waarmee vloeren op wens en passend bij elk object ontwikkeld kunnen worden. Daarbij kunnen decors volledig vrij of met behulp van een groot aantal motiefvarianten gecreëerd worden.

Sinds meer dan 50 jaar is de iF Industrie Forum Design e.V. op het beursterrein in Hannover gevestigd. Ontstaan in 1953 uit de "Sonderschau formgerechter Industrieerzeugnisse", werd in 2001 naast de iF Industrie Forum Design e.V. de iF International Forum Design GmbH geplaatst. Deze is sindsdien verantwoordelijk voor alle zakensegmenten, vooral voor de uitvoering van de gerenommeerde iF wedstrijden.

iF heeft als onafhankelijke instelling een beslissende bemiddelende functie tussen design en economie en neemt deze rol sinds vele jaren op ernstige en integere wijze waar. Daarbij wordt een doorslaggevende bijdrage geleverd tot het succes van designdiensten op economisch vlak en tot de bewustzijnsvorming van design in het openbaar.

De iF onderscheidingen horen wereldwijd bij de belangrijkste designprijzen. Meer dan 20.000 wedstrijdbijdragen per jaar uit meer dan 50 landen bevestigen dit op indrukwekkende wijze.

Logo-iF-ComDesAw-2012_300x400_0_Urkunde

MEER INFO

IF COMMUNICATION DESGIN AWARD 2012

Naar de Award

Please confirm your language in order to continue