Innovatieprijs architectuur en vloer van de AIT

 

Unternehmen_Parador_Awards_AIT2011

De innovatieprijs Architectuur en Vloer van de gerenommeerde AIT in de categorie ›Synthese – Architectuur en industrie in samenwerking‹ werd aan Parador in 2011 voor het product Jean Nouvel CEDRE verleend. De wedstrijd richt zich tot industrieondernemingen en verwerkende bedrijven uit de segmenten thuistextiel, vloerbedekkingen en zonnebeschermingsystemen alsook tot architecten, interieurarchitecten en designers, die in deze segmenten actief zijn.Voor de 11de keer hebben AIT en xia IntelligenteArchitektur ter gelegenheid van de beurs Domotex de “Innovatieprijs Architectuur en Vloer van de AIT" uitgereikt. Een uit vijf personen bestaande jury van bekende architecten en interieurarchitecten verleende in totaal zes prijzen en onderscheidingen voor innovatieve producten uit de segmenten vloeren, vloerbedekkingen en vloersystemen.

Sinds 2001 loven de architectuurvakmagazines AIT en xia IntelligenteArchitektur ter gelegenheid van de beurs Domotex prijzen uit. De architectuur- en designwedstrijd werd begonnen met de intentie om onder de talrijke op de markt aangeboden vloeroplossingen de oplossingen te belonen die in bijzondere mate de eisen en belangen van architecten vervullen. Ook dit jaar, bij de 11de Innovatieprijs was de reactie groot en brancheoverschrijdend; er werden talrijke producten uit de segmenten vloeren, vloerbedekkingen en vloersystemen ingediend. De uit vijf personen bestaande jury van bekende architecten en interieurarchitecten moest over de architectonische kwaliteit beslissen. Belangrijke criteria bij de beoordeling waren de functionele en creatieve kwaliteit, de materiaalechtheid en de veelzijdigheid van de toepassingsmogelijkheden. In totaal gaf de jury zes prijzen en erkenningen in drie prijscategorieën. De hoogste prijsklasse, de Innovatieprijs Architectuur en Vloer van de AIT, werd één keer verleend. Tijdens de openbare speciale expositie op de Domotex werden de winnaars onderscheiden.

Jean Nouvel creëert met zijn laminaatvloer CEDRE een poëtisch gefragmenteerde fotografie die een fotorealistische weergave van een boom ver overschrijdt. Door de bewust gebruikte te geringe scherpte van het kwastmotief creëert Nouvel een abstract vloerbeeld, dat in verbinding met de schaduw van de toeschouwer een fascinerend beweeglijk oppervlaktebeeld van licht en schaduw produceert.

MEER INFO

INNOVATIEPRIJS ARCHITECTUUR EN VLOER

Naar de Award

JEAN NOUVEL

Naar de Designer
LAMINAT EDITION

CEDRE

Naar de product

Please confirm your language in order to continue