Reddot Design Award 2009

De laminaat Edition 1, waarvoor zes internationale topdesigners en -architecten elk twee vloerdecors ontwierpen, is met de begeerde „reddot award: product design 2009“ onderscheiden. De door het Design Zentrum Nordrhein-Westfalen in Essen sinds 1992 uitgeloofde „reddot award“ geniet wereldwijd aanzien als erkende designprijs.

Onder de 3231 in de categorie ‚product design’ door ongeveer 1400 ondernemingen uit 49 landen ingediende innovaties overtuigde Paradors designer-collectie Laminaat Edition 1 een gerenommeerd plenum van experts, dat een week lang bij de organisator in Essen samenkwam om het product live te beoordelen. Zoals alle ingediende producten werd ook de in digitale print gemaakte laminaatcollectie Edition 1 met zijn 12 zelfstandige vloerbeelden aan een groot aantal strenge beoordelingscriteria onderworpen die permanent aan de meest recente kennis van formele, technische, productiespecifieke, maatschappelijke, economische en ecologische eisen aangepast worden. 

Is het product globaal gezien nieuw of voegt het een nieuwe, gewenste kwaliteit aan het reeds bestaande toe? Bij vragen zoals deze over de innovatiegraad, maar ook aan de functionaliteit, de formele kwaliteit, het symbolische en emotionele gehalte of de zelfverklaringskwaliteit kon de in januari 2009 op internationale markten ingevoerde designercollectie het internationale jurypaneel overtuigen. De succesvolle deelname aan de „reddot design award“ staat ervoor garant dat Parador de tentoongestelde positie als leider in de internationale concurrentie kan uitbouwen en gelijktijdig, als erkenning van de eigen innovatiestrategie, de designcompetentie en technologische nieuwe ontwikkelingen keer op keer opnieuw met elkaar verbindt. Bezoekers van het „reddot museum“ op de Zeche Zollverein in Essen die geïnteresseerd zijn in design zullen in de toekomst in de wereldwijd grootste tentoonstelling van hedendaags design ook op exponaten van de laminaat Edition 1 stoten. „De laminaat Edition 1 geeft aan de vloer een nieuwe plaats, zonder hem in een vreemde ruimtecontext te moeten plaatsen. Hij mag een vloer blijven en het leven dragen.“ De twaalf decors van de designers eren materiaal en bewerking als esthetische waarde. De basis voor de technologische omzetting heeft Parador met de digitale Art-Print-technologie geschapen.

Unternehmen_Parador_Awards_reddot2009

MEER INFO

REDDOT AWARD: PRODUCT DESIGN 2009

Naar de Award

PARADOR LAMINAT EDITION 1

Naar de producten

Please confirm your language in order to continue