Vestigingen

Alle produkten van Parador worden uitsluitend in Duitsland en Oostenrijk geproduceerd. In drie vestigingen zijn competentiecentra ontstaan, die een hoge mate aan knowhow en afwerking van de respectievelijke produktgroep bezitten en bundelen. Op de hoofdzetel van de onderneming in Coesfeld bevindt zich de laminaatproductie, die vooral door volgeautomatiseerde en computergestuurde processen gestuurd is. De vestiging voor de parketproductie in het Oostenrijkse Güssing combineert de uitstekende beheersing van moderne profileer- en droogmachines met de vakkennis die nodig is voor het hout. Alle vestigingen zijn optimaal met elkaar verbonden en werken volgens principes die in overeenkomst zijn met ecologische en sociaal aangenomen principes van een duurzaam bosbeheer.

thumb01-paxx1040f3Parador Coesfeld

Laminaat, ClickBoard, panelen en lijsten worden in Coesfeld op machines geproduceerd, die technisch up to date zijn. Investeringen van meer dan 5 milj. euro in de laminaat-produktie: Highlight is de nieuwe KT-pers voor het persen van planken met authentieke structuur. Minstens 12 dagen acclimatisie van de planken in de opslagruimte. Dit proces garandeert, dat iedere afzonderlijke plank op de duur perfect in vorm blijft. Nieuwe profileermachine voor het precies en haarfijn fresen van de klikverbinding aan langs- en kopkanten voor leggen zonder voegen.

Parador GmbH 

Millenkamp 7–8 
48653 Coesfeld - Germany

 


 

thumb02-paxx1042f3Parador Güssing

De productievestiging van Parador afgewerkt parket in het Oostenrijkse Güssing behoort tot de modernste productievestigingen van parket en massief houten vloeren in Europa. Woodeye-technologie: Volautomatische optoëlektronische sortering van de lamellen voor de deklaag. Computergestuurde drooginstallatie (kamerdroging) voor de voorbereiding van de houtsoorten op hun verdere bewerking. Hoogmoderne profileermachine van Homag verzekert een perfecte en sterke verbinding van de planken bij zwevend leggen.

Parador Parkettwerke GmbH 

Wiener Straße 66 
7540 Güssing 

 

Please confirm your language in order to continue