Filosofie – kwaliteit

Parador, dat is premium kwaliteit op alle gebieden, made in Germany en Austria.

Onze ervaring vormt hiervoor de basis en verbindt zich ertoe om met de prikkel om knowhow op alle relevante gebieden permanent verder te ontwikkelen. De uitgebreide expertise toont zich in het grote productgamma, van decors in steenuitzichten over edele textielmaterialen tot klassieke houten vloeren. Het Parador portfolio met zijn ongeveer 2.000 producten is zo veelzijdig als de mens zelf. Binnen de verschillende vloervarianten kunnen onze klanten kiezen tussen individuele prijzen en kwaliteiten, want Parador biedt kwaliteit met een systeem dat op een groot aantal individuele wensen en voorstellingen kan reageren. De meerwaarde van onze vloeren ligt niet alleen in de keuzemogelijkheid, de duurzame productie en het uitstekende design, maar ook in de intelligente functionaliteit van onze producten. Klikverbindingen maken een eenvoudige plaatsing van uw vloer mogelijk.Verwerkings- en afwerkingstechnieken zorgen voor bestendigheid en kracht op het hoogste niveau. Unieke toebehoren – bijvoorbeeld onze grote keuze aan passende plinten – bewijst onze hoge kwaliteitseis tot in het kleinste detail. Kwaliteit met systeem – een eis, die onze klanten in al onze producten kunnen voelen.

 

 


 

Blauer Engel

De “Blaue Engel” is een controlezegel die sinds 1978 bestaat. Producten en dienstverleners krijgen deze milieuzegel voor hun milieuvriendelijke producten.

Website Blauer Engel

 


 

PEFC™

De PEFC™ zegel geldt als certificatie van duurzaam bosbeheer vooral rekening houdend met de door familiebedrijven toegepaste Europese eigendomsstructuren. 

Website PEFC

 


  

LGA Qualitätszertifikat

Het LGA-kwaliteitscertificaat wordt door TÜV Rheinland voor veel productgroepen verleend – ook voor vloerbedekkingen. Daarvoor moet de vloer strenge, vooral technische tests doorstaan.

Website LGA

  


 

LGA Schadstoffgeprüft

Het LGA-controleteken "gekeurd op schadelijke stoffen" wordt nu verleend door de TÜV Rheinland. Alleen vloerbedekkingen, die eisen voor emissies en schadelijke stoffen vervullen, kunnen het teken krijgen.

Website LGA

  


 

FSC™

De FSC™-zegel (Forest Stewardship Council) op een vloerbedekking is een duidelijke verwijzing naar het feit dat het product van verantwoordelijk duurzaam bosbeheer afkomstig is. 

Website FSC®

  


 

Real Wood

Een vloerbedekking, die het Real Wood certificaat draagt, is gegarandeerd van echt hout. Daarvoor staat de Federatie van de Europese Parketindustrie (FEP) met haar naam garant.

Website Real Wood

  


 

TÜV Rheinland

De TÜV Rheinland is een van de grootste keuringsondernemingen ter wereld. Bijgevolg wordt een groot aantal diensten aangeboden. 

Website TÜV Rheinland

  


 

M1

De Emission Classification of Building Materials is een van de leidinggevende keuringstekens in Scandinavië Het wordt in drie categorieën - M1, M2 en M3 - door de Building Information Foundation RTS uitgereikt, waarbij M1 de beste is en voor arm aan schadelijke stoffen staat. Voor het kwaliteitslabel worden bouwproducten o.a. aan een emissietest en een geurcontrole onderworpen.

Website M1

  


 

EPD

De milieuproductverklaring (Environmental Product Declaration, EPD) geeft boodschappen over het gebruik van energie en ressources en in welke mate een product bijdraagt tot het broeikaseffect, verzuring, overmatige bemesting, vernietiging van de ozonlaag en smogvorming.

Website EBD

Please confirm your language in order to continue